"Kolegice su mi rekle da sam još komunicirala i da mi se vrtjelo u glavi, ali ja se toga ne mogu sjetiti, nedostaje mi pola sata sjećanja tijekom kojih sam imala totalni blackout", ispričala je agenciji dpa žena kojoj je na zabavi njemačkih socijaldemokrata podvaljen tekući ecstasy.

Sumnja da su joj kapi podmetnute u piće. Kaže kako je pila vodu i vino na stranačkoj zabavi koja je održana u blizini kancelarskog ureda, navodi Deutsche Welle.

Apotheken Umschau objašnjava da nema pouzdanih podataka o tome koliko često se ovakve vrste opojnih sredstava podmeću u piće tj. koriste u kriminalne svrhe. Jedan od razloga je taj što žrtve često i ne znaju što se dogodilo, ili pomisle da su samo pretjerale s alkoholom.

Ljetnoj proslavi vladajuće Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u Berlinu nazočio je i kancelar Olaf Scholz. Inače, istaknuti član SPD-a Adis Ahmetović ovih dana paradira Bosnom i Hercegovinom glumeći 'patriotu' nakon usvajanja rezolucije o BiH u Bundestagu. Kao što bi rekao Zoran Milanović: prvo sapun Adise, onda parfem!

Tradicionalno, ta zabava ugošćuje veliki broj političara svih stranaka, novinara, kao i osoba iz javnog života, ali je ove godine zbog straha od koronavirusa održana u užem stranačkom krugu.

Zbog posljednjih događaja, stručnjaci su preporučili da se u klubovima i na zabavama uvijek pazi na hranu i piće.

Radi se o tekućini bez okusa, boje i mirisa, a samo nekoliko sati se zadržava u krvi i urinu, zbog čega je jako teško dokazati njezino prisustvo u organizmu.

Prošle godine u Berlinu su zabilježena 22 slučaja podmetanja droge za silovanje.