Slaven Blažević, kojeg su u subotu, 10. travnja u 23:03 sati, brutalno pretukla dvojica policajaca u Mostaru za Pogled.ba govori o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio cijelu BiH i regiju.

Bio sam kod prijatelja u susjednoj zgradi i pješačio prema svojoj zgradi. Nisam nikoga vidio, čuo sam da netko doziva stani, već sam bio na ulazu u svoj haustor. Svjestan da sam prekršio policijski sat, htio sam ući u zgradu kako bi izbjegao kaznu, međutim, oni su me sustigli točno ispred zgrade. Dalje se na snimci vidi sve što se dogodilo. Ispričao sam se što sam prekršio policijski sat, ponudio da platim kaznu, no oni krenuli s udarcima.

Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu. U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata napominjao da se ne osjećam dobro. U policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog na kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigdje nisu spomenute ozljede, samo piše da sam prekršio kretanja od 21 do 5 sati. Nakon što su napisali prekršajni nalog pustili su me da idem kući pješke, priča Slaven za Pogled.ba.
 
Na upit je li tražio da ga odvezu na CUM zbog nanesenih ozljeda, Slaven odgovara potvrdno.

Samo su mi rekli da idem kući. Pušten sam da šetam gradom i na taj način opet kršim policijski sat, svjestan da me opet može netko zaustaviti i ponovno legitimarati. Nakon toga otišao sam na hitni pregled, sam, jer se nisam osjećao dobro. Čak sam, dok sam hodao do kuće, povratio nekoliko puta…, priča Slaven te dodaje: Na CUM-u su evidentirane ozljede glave, udarci po tijelu…

Mogu samo reći da mi je drago što su prije svega sve zabilježile kamere, jer da nisu, vjerojatno ništa od ovoga ne bi bilo. Zahvaljujem svim građanima koji su izrazili podršku i nadam se da će ovo otići u pravom smjeru.

Slaven je potvrdio da je angažirao i odvjetnika, odnosno da pokreće privatnu tužbu protiv dvojice policajaca.