Sjedio sam ispred kuće i odjednom vidio zmiju kako gmiže prema kući. Potjerao sam je, a ona je nestala prema kanalu. Pokušao sam vidjeti kamo se zavukla, pomaknuo sam kamen s mostića i zaprepastio se prizorom legla zmijskih jaja, kazao je Stanoja Lukić (32), piše 24sata.hr.

Stanovnici slavonskobrodskog prigradskog naselja pored rijeke Save prestravljeni su otkako je njihov susjed pronašao leglo od čak 300 zmijskih jaja.

- Otkrili smo ovo zmijsko leglo, a vjerujem da takvih ima sigurno više od jednog. Ne želim ni pomisliti što bi se dogodilo da su se izlegle zmije. Morali bismo se odseliti odavde - kazao je Čedo Todorović (33). Njegova majka Mira (49) je u strahu i ne može zamisliti da joj zmije gmižu oko kuće i po dvorištu.

- Ovdje su naša djeca koja se igraju oko kuće. Što da ih zmija napadne i ugrize? Njima se baš i ne može vjerovati - u strahu kaže Mira. Užasnuti stanovnici naselja odmah su u pomoć pozvali policiju, a s njima je stigao i zmijolovac Darko Karamazan iz Bebrine.

- To je legla zmija bjelica. Inače, može narasti do dva metra i izgledom jako podsjeća na riđovku. Hrani se glodavcima, ali nije opasna za ljude jer nije otrovna. U svakom slučaju, bolje ju je ne dirati - rekao je Karamazan koji je jaja pokupio u najlonsku vreću. Nazvao je Društvo za zaštitu životinja iz Zagreba koje je zbrinulo leglo. Karamazanu ovo nije prva intervencija ove godine.

- Imao sam nekoliko poziva iz Osijeka, Đakova i Sl. Broda jer su ljudima zmije ušle u kuću. Na sreću, bile su bezopasne - kaže zmijolovac, koji je svoj zanat učio od predaka pa se zna nositi i s riđovkama, kojih ima u Slavoniji.

Od početka ove godine već osmero ljudi ugizle su otrovnice poput poskoka.