Niko Kovač u nedjelju je raskinuo ugovor i više neće biti trener njemačkog velikana Bayerna.

Do takvog raspleta je došlo nakon što je bavarski klub izgubio u subotu od Eintrachta s čak 1:5. Hrvatski trener navodno je htio ostati trener Bayerna i nastaviti se boriti te su članovi momčadi, kao i mediji, mislili da neće otići. No, nakon treninga u nedjelju došlo je do sastanka koji je sve promijenio.

Bivši hrvatski izbornik nakon treninga je bio na sastanku s Karl-Heinzom Rummeniggeom, njemačkom legendom i Bayernovim predsjednikom uprave, na kojemu je on rekao Kovaču da ga smatra glavnim odgovornim za rezultate i slabu igru te ga oštro kritizirao.

Prema pisanju Spoxa, kritike su bile toliko jake da se Kovač predomislio, odustao od nastavka u Bayernu te je ipak odlučio otići. Nakon što ga je Rummenige iskritizirao, Kovač je rekao da će ponuditi ostavku kao šefovi misle da je glavni problem u njemu, što se i dogodilo.

Nakon što se to dogodilo, počelo se nagađati koliku će otpremninu dobiti hrvatski trener.

Iako je Kovač podnio ostavku, nije otpušten, njemački mediji vjeruju da će s klubom dogovoriti oko financijske naknade.

S obzirom da je bivši hrvatski izbornik u Bayernu imao plaću od šest milijuna eura po sezoni, a ugovor mu je trajao do 2021. godine, Kovaču bi klub mogao isplatiti između devet i deset milijuna eura, piše Sportski.net.