Nogometaši Japana senzacionalno su preokrenuli Španjolsku (2:1) za osvajanje prvog mjesta u skupini E i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, gdje će zaigrati protiv Hrvatske.

Nikad u svojoj povijesti japanski nogometaš nisu uspjeli pobijediti svjetskog prvaka, a sada su srušili dva, Njemačku i Španjolsku, i to u samo deset dana.

Nevjerojartno zvuči podatak da su Japanci svladali Furiju iako su imali posjed lopte od mizernih 17,7 posto!?

Japanska senzacija je odjeknula poput bombe na internetu, a brojni korisnici Twittera tvrde da je ovaj poraz Španjolcima došao kao naručen.

"Španjolska je izdala Njemačku. Trebali su pobijediti Japan, ali nisu htjeli", napisao je jedan korisnik Twittera a drugi dodao:

"Španjolska je dopustila Japancima da ih pobjede, kako bi Nijemci ispali".

Jedan od navijača sumnja da je ova utakmica bila namještena:

"Siguran sam da nisam jedini koji osjeća da je utakmica Japana i Španjolaca namještena. Bilo je dovoljnio dokaza da je drugi gol bio preko linije, ali VAR je rekao da je bio pogodak. Stvarno sumnjam u to", dok drugi tvrdi da nije namještena utakmica:

"Ma nije namještena utakmica. Japan nije pobijedio, Španjolska je odlučila izgubiti":

Drugi su čestitali Japanu, ali vjeruju kako Španjolci nisu htjeli pobijediti:

"Čestitke Japanu, sjajna utakmica. Ne znam koliko je Španjolska željela pobijediti ovu utakmicu. Ovako će igrati protiv Maroka, a ne protiv Hrvatske. Osim toga, Njemačka ide doma zbog ovog rezultata. Ne znam koliko je ovo loše za Španjolce".

"Španjolska je namjerno izgubila od Japana kako bi osvojili drugo mjesto u grupi i kako bi izbjegli Hrvatsku u osmini finala. Njemačka je trebala dopustiti Kostariki da osvoje tri bode da Španjolci odu kući", napisao je jedan od korisnika Twittera, prenosi Gol.hr.

Što god da navijači ili nogometni analitičari mislili, ovakav podvig Japana jedinstven je na svjetskim prvenstvima.