Imam Harun Hodžić, rekao je početkom prosinca na vjerskom predavanju u Nemili kod Zenice da svako dijete treba naučiti da koristi oružje, a od svake lovačke sekcije napraviti formaciju koja se spremna braniti.

Hodžić, koji je naveo da je bio pripadnikom 7. muslimanske brigade, je na predavanju rekao kako od streljačkih klubova treba napraviti vojsku i svako dijete obučiti da se bavi streljaštvom, ističući da to treba da bude "po zakonu".

''Bez ikakvih ambicija da nekome prijetimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza'', rekao je Hodžić,  te naveo kako u lovačka udruženja treba dovesti umirovljene, razvojačene pripadnike Armije BiH, a otjerati one koji piju alkohol.

Zahvalio je bogu što BiH ima dovoljan broj streljačkih klubova te otkrio što sprema svojoj kćerki za poklon pred udaju.

''Imam kćerku koja je pred udajom. Zamolio sam je pred udaju da završim papir za oružje. U njenu djevojačku spremu ide Glock 19, pištolj'', rekao je.

Uslijedile su i reakcije na izjave pa je tako povjesničar Aleksandar Raković rekao kako su one ''u skladu sa politikom koju je Islamska zajednica BiH, kao krilo SDA vodila tijekom proteklih desetljeća''.

"Ovo je sasvim očekivano, s vremena na vrijeme se pojavi u javnosti, ali najčešće mi ni ne znamo što se govori po džamijama, a u svakom slučaju u skladu je s politikom koju je Islamska zajednica BiH, kao jedno krilo SDA, vodila tijekom prethodnih desetljeća", navodi Raković, prenosi Srna.

Naveo je kako je onima koji se bave ovim pitanjem to sve poznato, ali se javnost "uvijek nekako ustalasa kada to dođe u medije".