Šesterostruki prvak Njemačke loše je startao u novu sezonu Bundeslige, pobijedivši u sedam od prvih 13 utakmica i trenutno je devet bodova iza vodeće Borussije Dortmund.
Niko Kovač, koji je ovo ljeto stigao iz Eintracht Frankfurta, prvi se našao na udaru kritika, ali legenda Bayerna Lothar Matthäus smatra da je problem negdje drugdje.

Niko Kovač bio je igrač Bayerna prije 15 godina, ima DNK Bayerna, poznaje Bundesligu, izjavio je Matthäus te nadodao:
 
On ima hrvatske korijene, ali je rođen u Njemačkoj. Igrao je u Bundesligi, prošle sezone je imao dobar rezultat s Eintrachtom, bio je hrvatski izbornik i ima iskustvo u radu sa zvijezdama. Ali, Bayern je nešto posebno i zato treba malo podrške od ljudi koji rade u klubu. Za mene je pogreška to što Bayern nije promijenio igrački kadar.

Ikona njemačke reprezentacije i bavarskog diva potom je nastavio o tome koju igrači u ovom trenutku teško mogu pratiti današnji tempo.

Bayern ima igrače koji su igrali zadnjih šest godina poput Robben, Ribery, Boateng i Müller. Vremena se mijenjaju, nogomet je brži, brže se kreće i dolaze mlađe generacije. Najveća pogreška Bayerna koju je napravio prije sezone je ta da nije napravio promjenu, objasnio je Matthäus te nadodao:

To je bio problem za Kovača. Možda je donio neke loše odluke, ali mora naučiti i mislim da će naučiti. Dobar je trener koji radi od jutra do mraka kako bi igrače učinio boljima. Ako mu se pruži prava podrška u klubu, od predsjednika do navijača, siguran sam da će Bayern s njim imati iste rezultate kao što je imao proteklih godina.