Talijanska policija u ponedjeljak je objavila da je pošiljatelj pisma naslovljenog na papu Franju u kojemu su bila tri metka identificiran, piše CNA.

Policija nije otkrila njegovo ime, ali je 9. kolovoza objavila kako je riječ o francuskom građaninu “od ranije poznatom sigurnosnim snagama Vatikana, s kojima će milanski karabinjeri u suradnji procijeniti značenje ove geste i njezinu potencijalnu opasnost”.

U ovom trenutku, prema talijanskoj informativnoj agenciji ANSA, “podatak koji najviše zanima istražitelje jest mjesto na kojemu se počinitelj nalazi, jer ne može biti riječ o istome stupnju uzbune ako se on nalazi u Francuskoj ili ako se nalazi na Trgu sv. Petra u Rimu”.

Talijanska policija dan ranije je otkrila kako je omotnica sadržavala tri komada municije od 9 milimetara koja se koristi u pištolju marke Flobert, kao i poruku vezanu uz financijske zahvate u Vatikanu. Novo priopćenje otkriva kako je omotnica sadržavala i kopiju pologa od 10 eura, ali nije poznato na što se on odnosi ni u kojim je okolnostima ugovoren.

Na pismu je kao adresa primatelja pisalo: “Papa, Vatikan, Trg sv. Petra u Rimu”.

Upravitelj talijanskog poštanskog ureda u gradu Peschiera Borromeo, nedaleko od Milana, sumnjivo pismo prijavio je vlastima u noći 8. kolovoza, javljaju agencije, prenosi bitno.net.