Treći dan potrage za nestalom 89-godišnjom Anicom Pobrić iz Gornjeg Brišnika pored Tomislavgrada završen je bez rezultata.

Kako je za Fenu kazao voditelj potrage Marino Vidović iz GSS Hercegbosanske županije (HBŽ), danas su pretraživali okolne bunare, škrape, jame, vrtače te putove prema obližnjim naseljima, ali nisu pronašli nikakve tragove.

U današnju potragu bilo je uključeno tridesetak pripadnika GSS-a HBŽ-a, Specijalne policije MUP-a HBŽ, Vatrogasnog društva Tomislavgrad te mještana ovog kraja.

Potraga se nastavlja sutra.

U potrazi sudjeluje i Prozorski GSS

Jučer oko 6:00 tročlana ekipa GSS Prozor krenula je na svoju prvu intervenciju. Dan ranije počela je akcija spašavanja nestale starice (1927.) u selu Gornji Brišnik, kraj Tomislavgrada.

Prvi dan potrage je bio neuspješan, iako se tragalo do kasnih večernjih sati. Ni drugi dan potrage nije donio rezultate, iako su spasitelji pretražili ogromno područje, i što je najčudnije, radi se o starici koja je slabo pokretna, obzirom na godine i nije za očekivati da ode daleko od svoje kuće. Spasitelji su i danas nastavili potragu.

Ovom prilikom zahvaljujemo se postaji Jablanica na nesebičnoj podršci i pomoći  u realiziranju naše prve intervencije - priopćili su iz GSS Prozor.
Dok je trajala potraga u Brišniku, stigao je novi poziv za potragu za izgubljenim muškarcem (1941.) iz sela Služanj kod Čitluka, koji je također nestao u blizini svoje kuće.

U skladu sa svojim mogućnostima, te ako bude potrebe ekipa GSS Prozor će se rado odazvati i na ovu akciju.