Širom svijeta kupoholičari su u petak čekali satima u redovima od ranih jutarnjih sati, jer upravo na Crni petak mogu kupiti znatno jeftiniju robu.

Međutim, ono što svake godine obilježi Crni petak jesu tučnjave, laktanje i borba potrošača za proizvodima na kojima su najveći popusti, kao i proizvodima koji su u tom trenutku najpopularniji. Najčešće se radi o bijeloj tehnici, LCD televizorima…

Trgovinska žarišta u SAD su u robnim kućama Macy's, trgovinskom lancu Walmart. U Londonu su se kupci fokusirali na Ulicu Oxford i trgovački centar Westfield.

Groznica je počela ranije ove godine, što je izgleda dalo dobre rezultate. O tome govori podatak da su kupci potrošili 25,6 milijardi dolara od 1. do 22. studenog, što je za 3,5 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prema podacima kompanije Adobe sistems, piše B92.

Takozvani Crni petak dugo je predstavljao sam početak praznične shopping groznice. Iako više nije najprometniji dan u godini, on je i dalje od ključnog značaja za prodavače koji se neprestano nadmeću za tržišni udio.