Glavobolja koja je za Huawei započela s odlukom Googlea da im uskrati pristup podršci za Android i Google Playu samo postaje sve veća.

Tako je Facebook donio odluku prema kojoj ni jedan Huaweijev telefon koji već nije proizveden više ne smije imati predinstalirane aplikacije iz Facebookove palete. To su ponajprije Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp, aplikacije koje imaju i najviše korisnika.

I dok je Google objavio kako će sve njihove aplikacije biti dostupne za postojeće modele Huaweijevih (i Honorovih) telefona, čak i za one koji još nisu prodani, Facebook je napravio potpuni rez i zabranio da se njegove aplikacije instaliraju na bilo koji Huaweijev telefon koji već nije napustio tvornicu, javlja Zimo.co.

Korisnici koji već koriste Huaweijeve (i Honorove) pametne telefone ne bi trebali imati problema s korištenjem aplikacija kao ni s njihovim ažuriranjem.

Za sad nema komentara iz Huaweija, kao ni točnog datuma od kojeg će Facebook početi primjenjivati svoju odluku.

Podsjetimo, velike tvrtke poput Googlea, Twittera, Facebooka i sličnih, sa svakim proizvođačem pametnih telefona posebno dogovaraju hoće li njihove aplikacije biti predinstalirane na uređajima ili će ih korisnici morati sami instalirati.