Nakon što su odigrane i posljednje utakmice po skupinama svjetskog prvenstva u Rusiji, hrvatska nogometna reprezentacija je doznala moguće suparnike na putu do mogućeg finala u Moskvi 15. srpnja.

Podsjetimo, u međusobnom obračunu za prvo mjesto u G skupini Belgija je u Kalinjingradu pobijedila Englesku s 1:0. U drugom susretu skupine Tunis je u Saransku pobijedio Panamu s 2:1.

Za jedno mjesto u finalu u donjem dijelu ždrijeba u kojem se nalaze i 'Vatreni' borit će se njihov prvi suparnik Danska, te Španjolska, Engleska, Kolumbija, Švicarska, Švedska i Rusija, prenosi Hina.

U gornjem, daleko jačem dijelu 'kostura' nalaze se Brazil, Francuska, Argentina, Belgija, Urugvaj, Portugal i Japan.

Prvi ispit Hrvatska će imati u nedjelju, 1. srpnja u Nižnjem Novgorodu gdje je očekuje ogled protiv Danske. Odabranici Zlatka Dalića bi u slučaju pobjede u četvrtfinalu išli na pobjednika susreta Rusija - Španjolska.

U polufinalu bi ih tada čekao netko iz kvarteta Engleska, Kolumbija, Švedska i Švicarska. U osmini finala će Igrati Englezi i Kolumbijci, te Šveđani i Švicarci.

U gornjem dijelu ždrijeba bit će 'vatreno'.

Već u osmini finala će međusobno igraju dva velikana, Francuska i Argentina, a bit će zanimljivo i u susretu između Urugvaja i europskog prvaka Portugala. Brazil ne bi trebao imati problema s Meksikom, niti Belgija protiv Japana.