Kanader Republike Hrvatske u četvrtak će biti na raspolaganju crnogorskim vatrogascima koji već dva dana gase požar na nepristupačnom terenu u Boki Kotorskoj, objavilo je u srijedu ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

Prije dvije noći udar groma zapalio je požar u brdima iznad Prčanja u Boki Kotorskoj koji crnogorski vatrogasci ne uspijevaju ugasiti. U gašenju sudjeluju i helikopteri crnogorske vojske, a kako je priopćeno požar bukti nesmanjenim intenzitetom dok stanovništvo nije ugroženo.

Nakon ove geste službenog Zagreba šef crnogorske diplomacije Ranko Krivokapić posebno je zahvalio hrvatskoj vladi i kolegi Gordanu Grliću Radmanu “što je Crnoj Gori stavio na raspolaganje kanader koji bi u koordinaciji sa nadležnim crnogorskim ministarstvom i službama zaštite i spašavanja već sutra ujutro trebao početi gasiti požar u Boki Kotorskoj", prenosi Hina.

Krivokapić je na Twitteru napisao i kako posebnu zahvalnost Crna Gora duguje prijateljima i saveznicima iz Hrvatske “zbog činjenice da je od ukupno šest kanadera koliko Hrvatska ima, trenutno aktivno tri i to jedan u Crnoj Gori već od sutra”.