Hrvatska košarkaška reprezentacija je i u trećoj utakmici na Eurobasketu došla do treće pobjede. No, može se reći kako je ovom utakmicom tek počeo Eurobasket za izabranike Ace Petrovića jer su ipak Mađarska i Rumunjska bile drugorazredne reprezentacije.

Hrvatska je u tijesnoj završnici pobijedila Crnu Goru s 76:72 (25:17, 18:14, 19:21, 14:20)

Fantastično je Hrvatska ušla u utakmicu i nošena tricama Bojana Bogdanovića radi seriju od 15:0. No, Crnogorci su kvalitetna momčad da bi se tako lako razbili na početku susreta, te do kraja četvrtine smanjuju na 25:17.

Početkom druge dionice, stala je trica Hrvata, a ponovno se pojavio taj napadački skok protivnika koji Hrvatska nije mogla pokriti. Crnogorci su u par navrata došli na samo tri poena zaostatka, ali do vodstva nije dolazila. No, bude se izabranici Ace Petrovića pred kraj četvrtine, te do velikog odmora odlaze na dvoznamenkastu prednost.

U trećoj dionici Crnogorci su zatvorili Bojana Bogdanovića, razigrala im se i NBA zvijezda Nikola Vučević, ali su Žorić i Šarić održavali hrvatsku prednost i u posljednju četvrtinu se ulazi s plus 10 za Hrvatsku.

Malo pomalo, su Crnogorci otkidali prednost Hrvatske, da bi njihov play Rice sa serijom 7:0 doveo Crnu Goru na samo koš zaostatka u posljednjoj minuti. Ali nisu Crnogorci niti jedanput bili u prednosti u ovoj utakmici, pa nisu do nje došli ni u finišu. Šarić je položio za plus tri, Crnogorci promašuju tricu, a Šarić ubacuje jedno slobodno bacanje za konačnih plus 4 (76:72)

Najbolji u hrvatskim redovima bio je Bojan Bogdanović s 23 koša. Šarić je zabio 14, a Ukić i Tomas po 9 koševa. Centarska linija je također bila solidna – Planinić 6, a Žorić i Bender po 5 koševa.

Kod Crnogoraca je najbolji bio Rice s 22 koša, Dubljević je zabio 17, a Vučević 12 poena.

Sljedeća utakmica Hrvatske je već sutra kada se igra protiv glavnih favorita za zlato – Španjolaca.