Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić povodom današnjeg okupljanja nogometne reprezentacije Hrvatske radi priprema za Europsko prvenstvo (EP) poručuje kako od igrača najviše očekuje "da budu svoji", javlja Anadolu Agency (AA).

Vatreni će sa izbornikom Antom Čačićem i njegovim stručnim timom održati prvi trening danas u 18 sati na Maksimiru.

Na treninzima do 29. svibnja neće sudjelovati petorica reprezentativaca kojima do tada traje natjecateljska sezona u njihovim klubovima. To su Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Darijo Srna i Ivan Rakitić.

Čačić je poručio kako je njegov tim pripremljen na kašnjenje ove petorice na pripreme.

"Zbog toga i jesmo Hrvatska, zbog toga jesmo na neki način naglašeno dobri, zato što imamo igrače koji igraju na nivou na kojem igraju. Zaista me veseli da su igrači otišli do kraja u svojim klubovima", poručio je Čačić.

Izrazio je zadovoljstvo da hrvatski igrači po četvrti put imaju priliku biti prvaci europskog klupskog natjecanja i dodao kako njihovo kašnjenje ne doživljava kao hendikep nego kao prednost.

"Duje Ćaleta-Car je jučer igrao finale austrijskog kupa i on će pristići na treninge u nedjelju u Svetom Martinu na Muri", kazao je Čačić.

Isto tako, Vedran Ćorluka se reprezentativnim pripremama priključuje u ponedjeljak, 23. svibnja.

"Hrvatska reprezentacija je više od nogometa, ona je sve ovo vrijeme jedan od najvažnijih i najvećih simbola patriotizma", poručio je Čačić.

Izbornik je kazao kako mu je najvažnije da reprezentacija "bude svoja".

Kao favorite za finale EP-a naveo je aktualnog prvaka svijeta Njemačku, zatim prvaka Europe Španjolsku, domaćina Francusku te Belgiju i Italiju. Dodao je kako očekuje da će i ove godine jedna od reprezentacija iznenaditi uspjehom.

Danas će na prvom treningu sudjelovati četiri vratara i 17 igrača.

Čačić je istaknuo kako mu je cilj u pripremama igrače osvježiti od naporne sezone, iznivelirati opterećenja shodno odigranoj sezoni pojedinih igrača te tehnički i taktički posložiti igru reprezentacije na način kako će igrati na EP-u.

Izbornik je izjavio kako njegovi suradnici prate igru drugih reprezentacija te kako očekuje visoku spremnost za Tursku sa kojom će Hrvatska odigrati utakmicu otvorenja EP-a.

Hrvatska prije nastupa na EP-u igra dvije pripremne, prijateljske utakmice sa Moldovom i San Marinom.

Hrvatska će na EURU igrati u skupini D protiv Turske (Pariz, 12. lipnja), Češke (Saint-Etienne, 17. lipnja) i Španjolske (Bordeaux, 21. lipnja).

Kamp hrvatske reprezentacije tijekom ovogodišnjeg EP-a u Francuskoj, koji se igra od 10. lipnja do 10. srpnja, bit će hotel Barriere du Golf u mjestu Deauville.