Za područje Velebitskog kanala na snazi je narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra, priopćeno je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ovom području očekuje se mjestimice jaka i vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 35-60 čvorova (65-110 kilometara na sat).

''Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, savjetovali su iz DHMZ-a.

Žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena na snazi je za područja osječke, zagrebačke, karlovačke, kninske, splitske i dubrovačke regije, a u riječkoj regiji na snazi je i zbog jačih udara vjetra.

Upozorenje zbog vjetra na snazi je i za područja zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića te sjeverne Dalmacije.

U unutrašnjosti pretežno oblačno i osjetno svježije, povremeno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom. Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom mjestimice s kišom i pljuskovima koji ponegdje mogu biti izraženiji.

Na kopnu će puhati povremeno umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, a na južnom dijelu jugozapadnjak i jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 15 do 20, a na Jadranu između 25 i 30 stepeni.