Za krivotvorenje isprave, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i ovjeravanje neistinitog sadržaja osumnjičen je 70-godišnjak s područja Sisačko-moslavačke županije, a sumnjiči ga se da je za više od tri milijuna kuna oštetio 84-godišnjeg hrvatskog državljanina koji živi u Švedskoj.   

Kako je priopćila PU dubrovačko-neretvanska, 70-godišnjak se sumnjiči da je u ožujku lani izradio lažni ugovor o kupoprodaji dviju nekretnina na području Dubrovnika. 

Nekretnine su vlasništvo 84-godišnjaka, a zahvaljujući lažnim ugovorima 70-godišnjak je postao vlasnik obje nekretnine te je stekao pravo da ih u zemljišnim knjigama prenese na svoje ime. Osim toga sumnjiči ga se da je na lažnom ugovoru krivotvorio pečat i potpis javnog bilježnika te javnobilježničku ovjeru potpisa oštećenog 84-godišnjaka, te protivno zakonu koristio osobne podatke oštećenog muškarca. 

Tako izrađeni ugovor je u lipnju prošle godine, poštom iz Zagreba uputio nadležnom sudu u Dubrovniku, s prijedlogom za upis uknjižbe prava vlasništva u zemljišnim knjigama na svoje ime, čime je kažu u policiji stekao imovinsku korist od preko tri milijuna kuna. Slijedi mu dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku.