Hrvatska gospodarska komora (HGK) otvorit će svoj Ured u Mostaru u ponedjeljak, 9. travnja, u sklopu Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, a predsjednik HGK Luka Burilović rekao je da je želja kroz rad mostarskog Ureda pomoći lokalnim tvrtkama ući na hrvatsko tržište i tržište EU, priopćeno je u subotu iz HGK.

"Hrvatske tvrtke već su dugo prisutne na tržištu BiH i tu se osjećaju kao doma, na nama je da kroz komorske sustave lobiramo da im se poslovanje dodatno olakša i da im pomognemo oko izazova s kojima se susreću. Želja nam je da kroz rad ovog Ureda pomognemo i lokalnim tvrtkama koje žele ući na hrvatsko tržište i jedinstveno tržište EU od 500 milijuna ljudi", poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Svečani prijem

Dodao je kako je otvaranje Ureda HGK  još jedan korak prema jačanju izvozne orijentacije hrvatskog gospodarstva i dugoročno održivog gospodarskog rasta.
 
Na svečanom prijemu u povodu otvaranja Ureda Hrvatske gospodarske komore u Mostaru nazočnima će se, uz ostale, obratiti predsjednik HGK.

Burilović će posjetiti i Mostarski sajam gospodarstva koji se održava od 10. do 14. travnja. Na njemu će ove godine uz potporu HGK izlagati 20-tak hrvatskih kompanija iz raznih sektora, a ponovno će se predstaviti i vinari okupljeni pod brendom Vina Croatia – vina mosaica.

U sklopu sajma održat će se i konferencija Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja koja će se baviti regionalnim izazovima budućnosti, poput energetike i digitalizacije, navode iz Službe za komunikacije HGK.