''Koliko znam, Hrvati će pokrenuti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. Mislim da ukoliko izaslanici Hrvata i ne dođu na sjednicu u četvrtak, ima dovoljno ruku da se Zakon usvoji, pa neka Ustavni sud FBiH nakon troga kaže konačnu sudbinu tog zakona'', izjavio je za Patriju predsjednik Kluba izaslanika srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine .

Rekao je kako je razgovarao s Bradarom, te da smatra da će izaslanici iz reda Hrvata doći na sjednicu 19. srpnja, kada će se raspravljati o Zakonu o izbornim jedinicama u FBiH.

Naime, Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH, zakazala je za 19. i 26. srpnja sjednice ovog doma. 

Sjednica u četvrtak 19. srpnja, kako je rečeno, posvećena je Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, a što su zatražili iz Kluba izaslanika iz reda bošnjačkog naroda prije dva tjedna, nakon što je ovaj zakon usvojen u Zastupničkom domu bez prisustva hrvatskih zastupnika.

Šućur je rekao kako vjeruje da će Ustavni sud reagirati po zahtjevu u roku od nekoliko tjedana.

Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH predložili su klubovi zastupnika Socijaldemokratske partije BiH, Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost BiH, Demokratske fronte, i izaslanik u Domu naroda Predrag Kojović.