Cvjetovi bijele ili ljubičaste boje nalaze se na visokim stapkama koje izlaze iz središta rozetasta grma. Pojavljuju se, ovisno o kultivaru, od lipnja do listopada i traju nekoliko tjedana

Hosta je otporna trajnica atraktivnih listova. Zahvaljujući mnogobrojnim kultivarima postala je vrlo traženom za sjenovite položaje u vrtu. Široki, srcoliki listovi dolaze u varijacijama zelene, sivoplave, žute ili bijele boje te žuto ili bijelo obrubljeni. Neki kultivari narastu do metra visine i više od metar i pol u širinu.

Cvjetovi bijele ili ljubičaste boje nalaze se na visokim stapkama koje izlaze iz središta rozetasta grma. Pojavljuju se, ovisno o kultivaru, od lipnja do listopada i traju nekoliko tjedana. Hosta nije zahtjevna biljka i dobro će uspijevati u svakom vrtnom tlu dobre propusnosti za vodu. Iako je biljka sjene, prijat će joj malo sunca na položajima koji su izloženi jutarnjem suncu.

Razmnožava se dijeljenjem biljke u proljeće, ali za razliku od nekih trajnica ne treba ju dijeliti svake godine. Hosta se sadi pojedinačno ili u skupinama po nekoliko biljaka na gredicama, u većim uzgojnim posudama te uz vodene površine. Masovno se sadi kao pokrivač tla ispod širokih krošnji stabala čije korijenje i sjena otežavaju uzgoj travnjaka.

Primjena: pojedinačno ili u skupinama na gredicama i uz vodu, kao pokrivač tla ispod stabala, u većim uzgojnim posudama.

Napomena: Njenu ljepotu često narušavaju puževi jedući lišće pa ih potražite u nasadu i preduhitrite mjerama zaštite.

Večernji list