Niske temperature u većem dijelu Hercegovačko-neretvanske županije, osobito u sjevernom dijelu gdje su zabilježene snježne oborine, nanijele su velike štete poljoprivrednicima.

Prema prvim izvješćima s tih područja, većina poljoprivrednih kultura je uništena te ove godine neće imati skoro nikakav rod. To se posebno odnosi na plantaže malina. Biljke su bile u punom cvatu, ali hladnoća je doslovno sve uništila.

Kako je rekao ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a Danko Jović, još uvijek stižu izvješća s terena o nastalim štetama, a podaci će se prikupljati i tijekom vikenda.

''Očekujemo kako će se hladni val zadržati tijekom vikenda. Prema prvim izvješćima, postoje štete u sjevernom dijelu županije, općinama Konjic i Prozor-Rama, a sada čekamo što će biti u južnom dijelu. Mraza nije bilo u području Čapljine, tako da ni šteta nije bilo, ali, nažalost, to ne znači kako neće do toga doći tijekom vikenda'', rekao je za Večernji list ministar Jović.

Na pitanje razmišljali li se o tome kako će štete biti nadoknađene poljoprivrednicima, Jović kaže kako je još rano o tome razmišljati jer krizno razdoblje još nije završeno.