U utorak oko 17:35 u PU Mostar obratio se vozač brze pošte “Sky tec” i prijavio da je nad njim izvršeno razbojstvo na putu M6/1 u mjestu Bakračuša od strane dvije nepoznate maskirane osobe, a o istom je prijavio i dežurnoj službi PS Nevesinje.
Tom prilikom, nepoznate osobe su razbile staklo na vozačevim vratima i otuđile novac nakon čega su se sa vozilom udaljili u pravcu Mostara.

O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu, Odjel kriminalističke policije kao i tužitelj, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Djelatnici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ i PU Mostar su po Naredbi Općinskog suda Mostar, u krugu PU Mostar u utorak izvršili pretres vozila marke “Mercedes” koje je u noći 12/13. prosinca izuzeto od osobe M.V.(1994) iz Mostara koji se kretao sa spomenutim vozilom na kojem su se nalazile različite registarske oznake.

Prilikom pretresa vozila, pronađena je jedna mrvilica, manji crni neseser u kojem se nalazilo šest komada paketića sa sadržajem tvari koja svojim izgledom asocira na amfetamin i dva komada paketića sa biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu Marihuanu. O svemu je upoznat tužitelj.

Isti dan oko 14:00 sati patrola policije PU Konjic je u mjestu Čelebići izvršila kontrolu vozila “Renault-Megan” kojim je upravljao S.N.(2002), kao suvozač se nalazio F.M.(1990), oba iz Konjica.

Prilikom kontrole S.N. je djelatnicima policije dragovoljno predao jedan smotuljak zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu. Upoznat Odjel kriminalističke policije.

Po Naredbi Općinskog suda Konjic, djelatnici PU Konjic su u utorak u Sarajevskoj ulici izvršili pretres stana koji koristi osoba M.E.(1981.) iz Konjica. Tom prilikom pronađena su 44 smotuljka u pvc foliji koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Marihuanu, jednu lovačku pušku i više komada municije.

Osoba je lišena slobode i bit će predmet kriminalističke obrade, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)