Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na današnjoj, 186. sjednici donijela Rješenje o imenovanju Roberta Perića za komesara policije i Rješenje o imenovanju Ramiza Hasića za zamjenika komesara policije Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a.

Predsjednik Vlade Nevenko Herceg tom je prigodom istaknuo kako je Neovisno skupštinsko povjerenstvo, nakon provedene procedure, MUP-u dostavilo prijedlog s imenima dva najuspješnija kandidata koji su zadovoljili uvjete iz javnoga natječaja.

''Problem imenovanja ravnatelja policije zatekli smo kada smo preuzeli naše dužnosti u ovomu sazivu županijske vlade i otpočetka nam je bio jednim od prioritetnih pitanja. S obzirom na sve složene okolnosti koje su pratile i ograničavale ovaj proces, osjećam iskreni ponos što smo ga uspjeli dovesti do kraja''.

''Ovim imenovanjem značajno ćemo unaprijediti sigurnosno stanje u HNŽ-u, kao i funkcioniranje samoga MUP-a te osigurati značajniju nazočnost policijskih snaga na terenu. Imenovanjem ravnatelja policije i njegova zamjenika omogućili smo i konačno otkočenje procesa popunjavanja više od 250 radnih mjesta nedostajućih policijskih službenika i drugih djelatnika u županijskomu Ministarstvu unutarnjih poslova. Također, ovim se omogućuje i rješavanje niza administrativnih pitanja na koja djelatnici MUP-a čekaju godinama, poput pitanja napredovanja odnosno tzv. činovanja policijskih djelatnika koji su za to stekli uvjete, a kojima to znači i bolji status, ali i viša primanja i slično'', kazao je Herceg.