Županijski sud donio je odluku kojom se nalaže da se novinarka Hloverka Novak Srzić vrati na posao. Time je otkaz koji je na HRT-u dobila u proljeće 2015. godine poništen.

"Jako sam zadovoljna, pravda je zadovoljena i nadam se svemu najboljem u smislu daljnje budućnosti sa HRT-om", komentirala je Novak Srzić za Index.

"Moram posebno pohvaliti gospodina Blagu Markotu koji je pred saborskim odborom rekao da ukida verbalni delikt koji je nametnuo Goran Radman", kaže Hloverka Novak Sržić dodavši da se u istom problemu našla Elizabeta Gojan.

"Samo ću vas podsjetiti na tadašnju reakciju međunarodne federacije novinara koja je prosvjedovala zbog takvog Radmanovog postupka. Prosvjedovali su i tadašnji eurozastupnici Plenković i Picula, HND i ostali. Zato cijenim ovaj potez Markote, ne kao moj osobni slučaj, nego da se vrati dostojanstvo profesiji, da se od novinara ne rade poslušnici", kaže Novak- Srzić.

"Kad bi vas u Radmanovo vrijeme netko pitao neku rečenicu o modi, ja to nisam smjela reći bez dopuštenja", pojašnjava.

Upitali smo novinarku HRT-a i o njenim političkim ambicijama. Naime, već se duže vrijeme priča kako bi se mogla kandidirati za gradonačelnicu Makarske.

"Razmišljala sam o tome", kratko je prokomentirala tu temu. Znakovito, u prošlom vremenu.

Podsjetimo, u proljeće 2015. godine nakon što je u javnosti rekla da je prijenos inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bio ispod standarda, Hloverka je dobila otkaz.

Novak Sržić je prokomentirala da su komentari voditeljice Elizabete Gojan bili ponižavajući za predsjednicu, a tadašnja uprava na čelu s Gordanom Radmanom uručila jkoj je otkaz. Zanimljivo, otkaz je uručen i Elizabeti Gojan, ali ova je nakon odluke Općinskog suda vraćena na posao.

bljesak.info