Emisije će biti od jutra i oni koji vole nogomet bit će zadovoljni, dan će im biti ispunjen, rekao je urednik Marko Šapit i otkrio da će SP pratiti kao Olimpijske igre

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru počinje 20. studenoga utakmicom domaćina i Ekvadora, a završit će tjedan dana prije Božića finalnom utakmicom na stadionu Lusail. Sve utakmice prenosi Hrvatska radiotelevizija koja je otkrila detalje oko praćenja Mundijala.

- Ovo Svjetsko prvenstvo radimo po nekom principu kako se inače rade Olimpijske igre jer Igre su u jednom gradu, a ovo je praktički grad-država. To nam je dosta olakšalo posao, udaljenosti su nevjerojatno male te bez ikakvih problema stignete pogledati sve četiri utakmice - rekao je Marko Šapit, urednik programskog odjela sport HTV-a.

Utakmice prva dva kola grupne faze igraju se od 11, 14, 17 i 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, treće kolo od 16 i 20 sati (istovremeno dvije utakmice iz iste skupine), a nokaut-faza u istom terminu.

- Pratimo sve, ako počinje utakmica u 11, to znači i da su naše emisije od samog jutra. Oni koji vole nogomet bit će zadovoljni, bit će im ispunjen dan na sve načine. Završit ćemo s 200 sati programa - rekao je Šapit u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Komentatori SP-a bit će Stjepan Balog, ujedno i urednik studijske emisije, potom Viki Ivanović, Robert Jelečević i Luka Petrinec s HTV-a i Dameo Ramić Kovačić s Hrvatskog radija. Emisiju će voditi Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin, a gosti stalni suradnici Anton Samovojska, Tomislav Ivković i Mario Carević uz nove angažmane: Nenad Bjelica, Joško Jeličić, Zoran Zekić i Tomislav Stipić.

Prijenosi svih utakmica bit će na drugom programu HTV-a i Hrvatskog radija, kao i na besplatnoj platformi HRTi, gdje će se na posebnom kanalu emitirati i utakmice trećeg kola po skupinama koje se budu igrale u istom terminu.

Urednik programskog odjela sport na Hrvatskom radiju Davor Lulić najavio je da u Katar putuju trojica kolega i da će na prvom programu utakmice pratiti kroz informativne emisije, a na drugom imati polusatne emisije od 10, 16 i 22.30.

- Drugi program Hrvatskog radija kreće u 6 sati uoči te naše prve utakmice u 11 sati, to je naš prime time. Kreće zabavni program, druga utakmica je već advent, bogat program, razni gosti i emisija sat vremena ranije - rekao je Lulić.