Za vikend se u Bosni i Hercegovini najavljuje oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u pojedinim područjima.

U subotu poslije podne i u večernjim satima u središnjim i istočnim područjima Bosne moguć slab snijeg ili susnježica, a ponegdje u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne slaba kiša. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U nedjelju se u većem dijelu Bosne očekuje slab i povremen snijeg ili susnježica. Na sjeveru Bosne se očekuje kiša. U Hercegovini lokalno slaba kiša u večernjim satima. Jutarnja temperatura kretat će se od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 1 do 6, na jugu od 8 do 12 °C.

U ponedjeljak se u većem dijelu Bosne očekuje slaba susnježica ili snijeg. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. U večernjim satima u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuju se olujni udari vjetra. Jutarnja temperatura kretat će se od -6 do 0, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U utorak će u većem dijelu Bosne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti sunčano. Jutarnja temperatura kretat će se od -6 do 0, na jugu od -1 do 3, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 4 do 8 °C.