Radnici Gradske deponije "Obodina" i Azila za pse, koji se nalazi u blizini Trebinja, pronašli su vrećicu punu eura bačenih u starom madracu, te sve vratili vlasnicima.

Nitko od njih ne zna koliko je točno novca bilo u vrećici. Kada su ga pošteni nalazači vratili, vlasnici su htjeli častiti trojicu radnika s po 150 eura, međutim momci su odbili ih uzeti, pišu Nezavisne.

Inače, sve se događalo kao u drami da ušteđevina u madracu završi na deponiji.

- Ne želim otkrivati identitet vlasnika jer bi možda ljudi mogli imati neugodnosti. Možda bi nekome palo na pamet da im opljačka novac koji, iskren da budem, mi nismo ni brojali, nego smo ga samo pronašli u vrećici skrivenoj u bačenom madracu. Budući da sam znao gdje žive vlasnici koji su ga nehotice bacili, vratili smo im sve nazad - ispričao je za Nezavisne Igor Savić, jedan od radnika trebinjskog azila.

Zaposleni na deponiji "Obodina" svjedoče da je vlasnica starog madraca dva dana dolazila na deponiju tražeći nešto, ali je njima bilo neugodno pitati što traži, da bi se na kraju ona obratila upravi, a iz uprave su kontaktirali vozače koji su prije nekoliko dana dovezli otpad na ovu deponiju, pitajući ih gdje su bacili plavi madrac na cvjetiće.

Njezin suprug je navodno zajedničku ušteđevinu prebacio u madrac, a da ona nije znala za to, i u vrijeme dok njega nije bilo u kući, u smeće je bacila stari madrac ne sluteći da je unutra novac.

- Kolege koje dovoze kabasti otpad su dovezle taj bačeni madrac, ali ga, srećom, još nisu bili zapalili, te su ga pronašli i u njemu našli i vrećicu s novcem, a ja sam slučajno znao gdje oni stanuju i tako je novac vraćen vlasnicima - kazao je Savić.

U Trebinju kruži priča da je u vrećici bilo oko 15.000 eura, ali to nitko osim vlasnika ne zna.