Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku mostarsko-duvanjskog biskupa te trebinjsko-mrkanskoga i hvarskoga apostolskog upravitelja Petra Palića, u Mostaru su u subotu sveti red đakonata primili četvorica biskupijskih te četvorica kandidata Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Tijekom svečane euharistije u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve sveti red đakonata primili su: Ivan Aničić, Branimir Bevanda, Tomislav Rajič i Vinko Nenadić te fra Marko Bandić, fra Tomislav Crnogorac, fra Džoni Dragić i fra Antonio Primorac.

S biskupom Palićem misu su suslavili provincijski ministar fra Miljenko Šteko, biskupijski generalni vikar don Željko Majić i drugi svećenici koji su mogli prisustvovati. Nakon navještenja Evanđelja prozvani su kandidati za sveti red. Biskup Palić je u homiliji ređenicima uputio prigodnu riječ ističući zadaće đakona.

Nakon homilije uslijedili su upiti ređenicima i litanije svih svetih tijekom moljenja kojih su se ređenici prostrli. Uslijedila je blagoslovna molitva i polaganje ruku. Nakon obreda ređenja, župnici su pomogli ređenicima u oblačenju đakonsko ruho – dalmatike. Zatim su primili evanđelistar – knjigu Evanđelja, i potom pristupili oltaru prinoseći darove za euharistijsku službu.

Na kraju slavlja, provincijal fra Miljenko zahvalio je ocu biskupu Petru na činu ređenja. Izraze radosti i čestitanja uputio je obiteljima novih đakona, ređenicima i svima koji su ih pratili na putu do oltara, izvijestila je KTA.