Hrvoje Dadić, poznati tiktoker iz Hercegovine koji studira u Splitu odlučio je posvetiti video ljudima koji se pitaju kako to Hercegovci mogu biti Hrvati.

Kaže da “poludi” na pitanje: Kako to da Hercegovci mogu biti Hrvati, pa oni su – Hercegovci? Video se masovno dijeli društvenim mrežama.
 
@hrvojedadic Odgovori @sume ne mogu vjv da ovo moram objašnjavat #fyp #trending #tiktokhrvatska ♬ original sound - hrvojedadic


U snimci je sve detaljno pojasnio i kazao je da u Bosni i Hercegovini žive tri naroda, te da BiH ima tri predsjednika. Također, pokazao je i svoju hrvatsku osobnu iskaznicu te je naglasio da je u školi učio po hrvatskim udžbenicima i na hrvatskom jeziku, prenosi Dalmacija Danas.
 

Imamo tri naroda i tri službena jezika. I tako iako ja živim u Bosni i Hercegovini nisam Bosanac, odnosno nisam Bošnjak. Imam hrvatsku osobnu, pričam hrvatski jezik. U školi sam učio na hrvatskom, a ne na bosanskom, rekao je Dedić.

U drugom video objavljenom nakon brojnih reakcija na njegovu prvu ”edukaciju”, istaknuo je da se više neće oglašavati po tom pitanju te je poručio Bosancima da se educiraju o uređenju i Ustavu države u kojoj žive, a Hrvatima u Hrvatskoj da im po njihovoj logici Hrvati nisu onda ni Zlatko Dalić, Mate Rimac, Antun Branko Šimić i ostali.

jabuka.tv