„Vlada Hercegovačko-neretvanske županije drži kako je, s ciljem zaustavljanja ubrzanog širenja korona virusa, potrebno za cijeli prostor Federacije, pa i države, jednoobrazno urediti kretanje ljudi i roba. Osobito se pri tomu misli na zabranu kretanja odnosno tzv. policijski sat. Također, naglašavamo kako bi na isti način trebalo urediti i rad svih ugostiteljskih i turističkih objekata“, kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ na danas održanom sastanku predsjednika vlada županija sa čelnicima Vlade Federacije BiH.

Istaknuo je kako pitanja školstva, kulturnih i drugih sadržaja, kao i gospodarskih djelatnosti, sukladno epidemiološkoj situaciji, trebaju uređivati županije i jedinice lokalne samouprave dodavši kako je kriznim stožerima na svim razinama potrebno vratiti više operativnih ovlasti, dok bi vlade donosile strateške mjere poput „zatvaranja“ i sl.

„Za sutra je zakazana sjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ na kojoj će biti razmatrana aktualna epidemiološka situacija, trendovi i moguće restriktivnije mjere“, najavio je predsjednik Herceg zatraživši od Vlade FBiH više sredstava za nabavu specifičnih lijekova u liječenju COVID-19 pacijenata i nabavu cjepiva - najprije za najugroženije skupine, a  nakon toga i za najširu populaciju.

Sudionici sastanka poduprli su iznesene prijedloge kako bi se, s ciljem prevazilaženja teške situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, harmoniziralo djelovanje unutar Federacije.
 

ONLINE SASTANAK S ČELNICIMA VLADE FBIH Pitanja školstva, kulturnih i drugih sadržaja, kao i gospodarskih djelatnosti,...

Objavljuje Nevenko HercegPonedjeljak, 22. ožujka 2021.