• HDZ1990 Rama: Tko tu koga laže?
  • HDZ1990 Rama: Tko tu koga laže?
Općinska organizacija HDZ BiH u općini Prozor-Rama već duže vrijeme ili ima lošeg glasnogovornika i pismonošu ili doista namjerno pokušava obmanuti ramski narod. Budući da smo već odavno svjedoci kako sam predsjednik  Dragan Tule ove „mostarske“ stranke u našoj općini ne zna tko mu piše priopćenja i što njima želi postići, prije smo vjerovanju da se priopćenja pišu sa jasnom željom za obmanama i laži, jer se drugačije nikako i ne mogu postići interesni ciljevi određene interesne grupacije.

Da je to tako, vidljivo je već u zadnjem priopćenju u kojem po tko zna koji puta iznose laži i neistine, a o sebi i ne pokušavaju govoriti.

Već u samom startu navode kako je netko trčao po bošnjačke glasove od Cazina do Goražda, a ne spominju pri tom glasove Srba u Federaciji BiH, koji su kupljeni od Milorada Dodika. Puna su vam usta hrvatstva, odlično surađujete sa režima Republike Srbske, koji su iselili Hrvate iz Posavine i Bosne.

Sljedeća laž koja je očita, a sažeta je u pitanju gdje je utrošeno 70 milona KM? Taj novac je vidljiv u Proračunu i vidljiv je svakom građaninu Općine Prozor-Rama, i svakako se ne radi o 70 miliona. Također je vidljivo to i iz Završnih računa koji su se svake godine radili. Vi to znate, al opet imate potrebu lagati i obmanjivati.

Čudi nas da „ne znate“ da je novac od mljekare vraćen, uz ovo priopćenje, prilažemo i dokument gdje je to vidljivo. Onaj dan kad je novac vraćen vi ste to znali, jer u to vrijeme knjigovođa općine bio je predsjednik mladeži HDZ BiH. Iako to znate, vi opet imate potrebu obmanjivati i lagati.

Što se tiče tvornice ribe i drugih projekta – Za razliku od Vas mi smo pokušavali i trudili se, nismo rasprodavali i davali u bescjenje. To je narod već vidio. Nažalost, zahvaljujući vašoj vladavini općina danas nema nijednu tvornicu u svome vlasništvu, dok strojevi iz tih tvornica rade u nekoliko mjesta Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. Recite, tko je to rasprodao ili zašto se nisu vratili sa remonta, kako ste tada objašnjavali narodu Rame?

Prekršajna uvjetno na 6 mjeseci.

Navodite kako je načelnika kaznilo s 5000,00 KM, ali ne navodite da je to uvjetna kazna na 6 mjeseci, zbog probijanja Proračuna u pojedinim stavkama. Kada bi inspektori hodali po općinama kaznili bi zbog toga svakoga načelnika i svaku županiju jer nema toga koji može sve isplanirati u Proračunu. Razlog probijanja tih stavki svakako je i nezakonito ugovaranje radova pred izbore 2008. godine od strane Joze Vukoje za izgradnju putova u Rumbocima, Jaklićima, Ćališima, Ripcima, Šćitu, Gmićima, Sopotu, Podboru, Tošćanici, iako nije bio osiguran novac? Nezakonito je ugovoreno žurno asfaltiranje putova u vrijednosti od 211 tisuća KM, a plaćanje idućih godina, iako je to nezakonito. Kad već to spominjemo, mogli bi nam i to objasniti kako je to moguće?

U svom priopćenju spominjete poštene radnike, odjednom vi branitelji poštenih radnika. Gdje ste bili kad su se gasile firme Unisa i Dekorative? Recimo, gospodin Tule je bio u upravnom vijeću Unisa. Šta je radio tamo i što je učinio za ljude Unisa?
Zanimljivo je kako uposlene ljude nazivate poslušnicima i plaćenicima. Svakog tko se uposli u Općini Prozor-Rama bez dopuštenja HDZ BiH po vama je „poslušnik i plaćenik“.  Nismo sigurni, mi ne radimo tako. Zapravo nam je poznato iz vaše nedavne povijesti da „poslušnik“ znači dodavati loptu glavnom vođi na nogometnoj utakmici u Klancu, i slična brojna ponižavanja. Vjerujte da se mi radujemo svakom zapošljavanju koje se dogodi ramskom čovjeku, bez obzira na stranačku pripadnost. Isto tako se radujemo i svakoj stipendiji bez obzira na stranačku pripadnost, svakom odrađenom  volonterskom stažu, svakoj posađenoj malini, svakoj subvenciji kamate za kredite za stočarstvo, svakoj plaći u ramskoj obitelji. Tu se očigledno jako razlikujemo od vas, jer nam mržnja nikada neće zasjeniti vidike.  

U svom priopćenju spominjete Dom zdravlja Rama. Veselite se problemima ove javne ustanove, problemima djelatnika, problemima pacijenata. Spominjete period 2005. – 2009. i navodite kako je u to vrijeme načelnik Ivančević bio ravnatelj Doma. U ovom periodu izmijenilo se nekoliko ravnatelj, mada vi to dobro znate, al to ne spominjete:

Načelnik Ivančević bio je ravnatelj do 20. 11. 2006. god.
Dr. Mario Budimir do 10.9. 2007. godine
Dr. Stipo Cvitanović do 7. 1. 2009. godine
Dr. Marko Barešić do 1. 2. 2010. godine.

Iz poštovanja prema imenovanim doktorima, koji su zasigurno radili u najboljem interesu za Dom zdravlja, njegove uposlenike i pacijente, ukazujemo prvenstveno na zasluge svih njih za rad Doma zdravlja u interesu svih žitelja ove općine,  koji je potrebno puno više naglašavati od one sumnjive priče o poreznom dugu. K tomu naglašavamo da je porezni dug još uvijek u fazi utvrđivanja jer traje upravni postupak vezan za dug.  

Ono što nam napose nije jasno o kakvim nekretninama u Europskoj uniji govorite, toliko ste daleko u mašti otišli da spominjete i Italiju.  Vi koji ste očigledno naučili dobivati nekretnine bez naknade, primati u posjed tuđe zemljište, na tuđem zemljištu kuće pravite, i zbog tih nezakonitih uzimanja zemljišta svake druge godine obiteljski kampirate ispred biračkih mjesta kako biste pridobili poneki glas, vi nikomu ne možete pričati o nekretninama. Jer, sve ste to dobivali kao zasluženi pripadnici HVO-a, dok se stotinama i stotinama stvarnih branitelja “zamazuju oči” pričom o dodatnim pravima. Pravim braniteljima priča o dodatnim pravima, a vašim političkim vođama zemljište bez naknade!? E ta vam obmana neće proći.

Niskost pri spominjanju djece nećemo komentirati. Ta razina karaktera ostaje na obraz autorima vaših prevara i obmana, zasigurno maloj grupi onih koji se kriju iza naziva stranke a zapravo ne poštuju načela ni jedne civilizirane političke skupine.
I na kraju, gdje je glupost vašeg priopćenja najviše vidljiva jest u besplatnom savjetu kojeg dajete načelniku, a u kojem spominjete suprugu od gosp. Esada Dželilovića. Iako je žena diplomirani pravnik vi tvrdite da je nastavnica biologije i kemije. I čudite se kako žena kao pravnica radi u Poreznoj upravi. Nevjerojatno, ali i pomalo shvatljivo. Mislite da je svatko radio gluposti kao vi, i zato vas sad molimo da nam objasnite kako:

•    Dragan Tule, diplomirao strojarstvo, radi u Centru za socijalni rad? Što strojarstvo ima sa socijalnim radom?
•    Katica Vukoja, žena bivšeg načelnika Joze Vukoje, kao profesorica biologije primljena i godinama radila u Centru za Socijalni rad. Što biologija ima sa socijalnim radom? Naknadno (uz posao koji traje 8 sati dnevno!?) završila socijalni rad?! Sve je ipak moguće.
•    Ana Meter, žena od Dragana Metera, što radi kao agronom u Zavodu zdravstvenog osiguranja? Kakva li  je to  posebna izobrazba i posebna zasluga!?

Nije nam namjera nikoga napadati, a napose obitelji. Ali vi u svojim priopćenjima idete toliko daleko da je to jednostavno nemoguće izbjeći. Zadnje četiri godine pokušavali smo se ljudski ophoditi i pokušavali kulturno odgovoriti.
Ako planirate ponovno pisati priopćenja, pokušajte prvo odgovoriti na postavljena pitanja.

OO HDZ 1990 Prozor-Rama