Nedavno je Klub vijećnika HDZ 1990 uputio čestitku Domu zdravlja zbog, kako navode, deblokade računa i normaliziranja stanja u navedenoj ustanovi. Naravno ni ovaj put nisu propustili politizirati cijeli slučaj, te za sve okriviti HDZ BiH. Kao što je poznato naši su vijećnici na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama podržali sanaciju dugova Doma zdravlja kako navedena ustanova ne bi bila zatvorena. Stoga čudi potreba kluba vijećnika HDZ 1990 da o navedenoj stvari otvara polemike, pogotovu imajući u vidu činjenicu  da se u slučaju Doma zdravlja nema što čestitati jer se u poslovnim krugovima čestitka upućuje za izniman uspjeh u radu. Sama činjenica da je Dom zdravlja, došao pred zatvaranje zbog ogromnih novčanih dugovanja, govori sama za sebe. Zatvaranje Doma zdravlja nije spriječeno stručnošću njegova rukovodstva niti osnivača, nego najobičnijim  posezanjem za sredstvima iz ramskog općinskog proračuna. Stručno nema što, za čestitati.

Kako se na sjednici moglo čuti, vijećnici HDZ BiH Rama su imali svoje prijedloge za dugoročnu sanaciju dugovanja i konsolidaciju poslovanja Doma zdravlja, kako se ovakva situacija ne bi ponavljala. Naravno HDZ 1990 je u tome vidio problem jer bi navedeno značilo da Dom zdravlja bude prvenstveno zdravstvena ustanova, a ne ustanova za zbrinjavanje političkih podobnika HDZ 1990. Besplansko zapošljavanje, većinom nemedicinskog osoblja, dovelo je do toga da Dom zdravlja nije mogao izmirivati svoje obveze. Tu je cijela istina priče. Tko su i u kolikom vremenskom razdoblju bili ravnatelji Doma zdravlja, u čijem mandatu su nastajali dugovi, te tko je koga i po kojoj osnovi zaposlio, također je općepoznato.

Različitim teorijama zavjere, politikantskim priopćenjima ne možete se skriti od pitanja koje postavljaju svi žitelji naše općine, a to je gdje je utrošeno 70 milijuna proračuna od kada je HDZ 1990 na vlasti. Od vladajuće većine se ne očekuje da javnosti priča gdje, tko i s kim igra nogomet, nego da javnosti podastre jasne pokazatelje svoga rada. Nažalost, takvi rezultati ne postoje.  

Čestitka se može uputiti HDZ 1990 samo na znanju i stručnosti trošenja tolikoga novca, a da se to ne vidi u poboljšanju infrastrukture ili općenito kvaliteta življenja u našoj općini. Čestitamo!

HDZ 1990 u nastavku svoje čestitke nam predbacuje kako nismo podržavali njihove prijedloge i rebalanse proračuna. Navedena konstatacija je točna. HDZ BiH nije, niti će podržavati prijedloge proračuna vladajuće većine sve dotle dok prijedlog proračuna ne bude rađen u svrhu poboljšanja ekonomske, socijalne i gospodarske slike naše općine. Budući da su svi vaši proračuni bili paravan za vaše lopovluke,  pranje općinskog novca preko vama bliskih i povlaštenih poduzeća, izgradnju objekata i kupnju stanova, HDZ BiH neće podržavati vaš proračun niti rebalans.

Da su naše konstatacije točne pokazuje činjenica da se u nekoliko različitih predmeta vode istrage za zloupotrebe oko izgradnje stadiona, sanacije lokalnih putova i dr. Čestitamo postupajućim  tužiteljstvima i želimo im uspješan rad.
 
OO HDZ BiH Rama