Kampanja HDZ BiH za Opće izbore u BiH ove godine bit će najinventivnivnija i najmodernija kampanja ikad provedena u regiji i šire. Takva tvrdnja pravda se uvođenjem novih komunikaciojskih i promotivnih elemenata u svim fazama provedbe kampanje, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Novost u HDZBiH kampanji, kako za HMS  navode u ovoj stranci, je činjenica da će se kampanja maksimalno vizualizirati. Vizalizacija političke poruke temelji se na novom komunikacijskom kanalu koji je razrađen na najsuvremenijoj svjetskoj opremi i iskustvima. Riječ je o Internet televiziji HDZBiH.

U nedostatku kvalitetnog pristupa vodećim TV postajama, HDZ BiH izradio je suvremenu komunikacijsku platformu s koje će emitirati internet televiziju, te širiti informacije kroz brojne društvene mreže.

Edukacija kandidata

U isto vrijeme traje edukacija kandidata kojoj je cilj prenijeti vizualnu poruku. Kandidati se osposobljavaju da kreiraju političke sadržaje vodeći se vizualnim i TV pravilima, saznaje HMS.

Ova medijska platforma omogućit će i prenošenje svih skupova u živo putem internet TV HDZBiH. Promidžbeni aspekt kampanje bit će dodatno pojačan info grafikama, TV i radio spotovima, banerima i dr. Kampanja će imati i druge strateške odrednice koje se još ne iznose zbog mogućnosti „krađe“ ideja.

Ako se ovom novom pristupu kampanji, ističu HDZ-ovi stratezi, pridoda i već uhodana kampanja putem call centra koje će omogućiti da HDZBiH poruka uđe u svaki dom, te provedba kampanje door to door sasvim je sigurno da će poruka konzistentno biti prenešena do birača.

Konvergencija svih komunikacijskih kanala

Konvergencija svih komunikacijskih kanala bit će pažljivo povezana u komunikacijskom centru Izbornog stožera koji je izmješten izvan stranke, omogućavajući tako osoblju nesmetan rad i maksimalnu koncentraciju na provedbi izborne strategije.

Korištenje internet televizije kroz HDZBiH TV, češljanje terena putem call centra, door to door kampanja, vanjska kampanja, kampanja putem izravne pošte i promidžba pute oko jumbo plakata, radijska promocija i novinska promidžba samo su doprinos glavnoj komunikacijskoj stratgiji koja se temelji na osobnoj kampanji. Strateški cilj je stići do svakog birača osobno. U tu svrhu prilagođena je promidžba za metodu rukovanja.

Tjedni istraživanja

Treba istaknuti da su stratezi razradili do detalja imidž strategija kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. U ovoj strategiji razradjeni su imidž elemnti do perfekcije. Učinak strateških poteza HDZBiH kampanje provjeravat će se kroz istraživanja koja će tjedno provoditi call centar HDZBiH. HDZBiH je osposobio cijeli niz PR stručnjaka koji će osigurati da se svaka aktivnost stranke pojavi u medijima.

Ovakva kampanja, ističu stratezi nove HDZBiH kampanje, još nije provedena u regiji i bit će uzor brojnim drugim kampanjama narednih godina./HMS/