Svaka proslava rođendana Hajduka poseban je događaj, značajan, veličanstven i nadasve vrijedan svake pažnje. Tako je bilo i bit će dok je kluba koji „živi vječno“, ne treba u to dvojiti niti na trenutak. Od daleke 1911. godine do danas preživio je Hajduk sve i svašta, znatno više radosnih nego tužnih dana, doživio bezbroj silnih i grandioznih pobjeda te prebolio sve nesretne poraze. I izdržao sve nedaće kojih je kroz 105 godina iza nas bilo napretek, podnio je ih stoički, hrabro, hajdučki - baš kako mu ime govori.

Izgradio je slavno ime, poznato daleko izvan granica „najluđeg grada na svitu“, obožavano od vjernih poklonika i štovano od malih i velikih sportskih rivala. Tradiciju i bogatu povijest Hajduka dobro poznaju svi koji ga vole, a poštuju oni koji ga ne vole. Zato jest i uvijek će biti veliki klub.

Današnja proslava 105-og  rođendana nekako je posebnija od drugih jer je spona između Hajduka i njegovih vjernih navijača možda jača nego ikada. Naročito ako je suditi po brojci od više od 20 tisuća članova učlanjenih u Hajduk od prvog dana 2016. godine. Što je uistinu impresivan podatak o kojem brojni klubovi mogu samo maštati. Navijači su glavna pokretačka snaga Hajduka, posljednjih godina izravno su uključeni u biranje vodstva kluba s željom da zauvijek ostane njihov, narodni klub. On to danas jest i zato navijači imaju puno razloga za slavlje, za veličanstvenu feštu i  proslavu 105-og rođendana najveće im ljubavi. Ljubavi kojoj nema kraja, bezgraničnoj i bezuvjetnoj.

DalmacijaNews.com