Svjetska nogometna organizacija (FIFA) objavila je imena nogometaša i nogometašica koji su ostali u samoj završnici za izbor najboljih u svijetu za proteklu godinu, javlja Anadolu (AA).

U konkurenciji za FIFA-inu nagradu Najboljeg nogometaša 2023. godine ostali su norveški napadač Manchester Cityja Erling Haaland, francuski reprezentativac i napadač Paris Saint-Germaina (PSG) Kylian Mbappe i argentinski reprezentativac i nogometaš Inter Miamija Lionel Messi.

Ovom nagradom odaje se priznanje najistaknutijim igračima u razdoblju između 19. prosinca 2022. i 20. kolovoza 2023. godine. Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji koja je najavljena za 15. siječanj 2024. godine u Londonu.

FIFA tradicionalno na kraju godine bira i najbolju nogometašicu godine, a u finalu ovogodišnjeg izbora takmiče se španjolske igračice Aitana Bonmati i Jennifer Hermoso te Kolumbijka Linda Caicedo.

Nogometašice Julio Enciso, Guilherme Madruga i Nuno Santos su ostali u samoj završnici izbora za FIFA-inu nagradu “Puškaš“ koja se dodjeljuje za najljepši gol protekle godine.