Mostov Nikola Grmoja upravo održava press konferenciju na kojoj objavljuje kako je politički vrh znao za probleme u Agrokoru.

Ovdje se radi o dopisu službene institucije iz 1993. godine, započeo je Grmoja. Kazao je da dokument koji ima dokazuje da su svi sve znali još 90.-ih. Radi se o najistaknutijim osobama izvršne vlasti, kazao je Mostovac.

Radi se o dopisu financijske policije iz ožujka 1993. godine. Predmet je Agrokor d.d. Taj je predmet došao u ruke tadašnjem potpredsjedniku Vlade Vladimiru Šeksu, a riječ je o nalazu financijske policije. Kontrola je utvrdila da je Agrokor sklopio sa Zabom tri kratkoročna kredita za otkup kukuruza. Radi se o iznosi milijardu i 264 hrvatskih dinara. Utvrđene su nepravilnosti i o tome je bio obaviješten potpredsjednik Vlade Vladimir Šeks, poručio je.

Kazao je kako Šeks unatoč tome nije ništa poduzeo, mada je bio na čelu istražnoga povjerenstva koje je tada osnovano, piše Telegram.hr.

Najavio razornu dokumentaciju o političkom vrhu

Grmoja je već u četvrtak najavio da će danas objaviti dokumentaciju koja, kako kaže, dokazuje odgovornost visokih državnih dužnosnika za slučaj Agrokor.

Kazao je da dokumentacija koju posjeduje dokazuje da je vrh vlasti povezan s premijerom Plenkovićem imao podatke o problemima u Agrokoru.

Ne od običnih ljudi, nego izvješće jedne institucije što kompromitira te ljude, a pokazuje da ni pravosudni sustav nije odradio svoj posao, kazao je još jučer Mostovac Grmoja.