Nakon što na sjednici Kluba zastupnika u utorak nisu prošli njegovi kadrovski prijedlozi, a sjednica Kluba zastupnika je prekinuta, predsjednik SDP-a Peđa Grbin optužio je Davora Bernardića da osporava odluke članstva i Predsjedništva.

Klub zastupnika SDP-a odbio je prijedlog kojeg sam uputio kao predsjednik SDP-a, za kojeg sam prethodno dobio podršku Predsjedništva. Radilo se o određenim kadrovskim promjenama, o promjeni potpredsjednika Hrvatskog sabora, o mjestu predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, predsjednika Odbora za međuparlamentarnu suradnju i predsjednice Odbora za zdravstvo  i socijalnu politiku. Od 23 funkcije u Saboru koje su pripale SDP-u u međustranačkom dogovoru, predložio sam promjene za njih točno pet i nisam dobio potporu Kluba zastupnika”, pojasnio je Grbin što se dogodilo na sjednici Kluba zastupnika, prenosi Hina.

Na žalost, dodao je, kolegice i kolege odlučile su samo četiri dana nakon izbora u SDP odbiti volju članica i članova stranke koju su iskazali izborom Predsjedništva i predsjednika. Izuzetno mi je žao što se to dogodilo, rekao je lGrbin. Napomenuo je i kako je trenutačno u tijeku sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će raspraviti sve opcije koje su na raspolaganju te odlučiti o njima.

Smatram izuzetno nekorektnim od pojedinih kolega, konkretno, od Davora Bernardića koji nakon što dva mjeseca nije radio ama baš ništa u Saboru, a istovremeno je primao plaću da danas dođe na sjednicu i ospori ovu odluku koju je donijelo članstvo. No, to je njegovo pravo, to pravo je konzumirao i sada ćemo na sjednici Predsjedništva o tome raspravljati”, najavio je.

Upućujem ispriku svim članicama i članovima SDP-a što ovo moraju trpjeti i dalje, ali i svim građankama i građanima što su neki od ove stranke odlučili raditi show. To nećemo dopustiti i nakon sjednici Predsjedništva ćemo vas obavijestiti o daljnjim koracima, izvijestio je Grbin.

Ovo što se danas dogodilo na sjednici Kluba je loše za SDP, ali je SDP jaka stranka, bio je i prije u problemima i iz njih izašao kao pobjednik pa će tako i iz ovoga.

Ovo nije moj poraz, ovo je pljuska koju su dobile članice i članovi SDP-a jer sve što sam najavljivao i za što sam dobio potporu članova, danas su određeni pojedinci odbili. Upravo zbog ovoga u kampanju sam išao otvoreno i jasno govorio što želim napraviti i za to sam dobio potporu, poručio je Grbin  te se vratio na sjednicu Predsjedništva.