Milomir Savčić nije evidentiran prilikom pokušaja izlaska iz BiH, rečeno je "Avazu" iz Granične policije BiH.

Navedena policijska agencija ne raspolaže informacijama da je napustio područje BiH.

Međutim, prema informacijama "Avaza" to ne mora značiti da nije napustio BiH jer kako navode "opravdano se sumnja da se Savčić nalazi na teritoriji Republike Srbije".

Podsjetimo, Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije RS-a jučer je boravio u Sarajevu na ročištu nakon čega se uputio kući.

Nakon što mu je oko 16:00 sati određen pritvor, Sudska policija BiH ga u večernjim satima nije pronašla na njegovoj adresi stanovanja.

Sud BiH je zbog toga danas donio odluku o raspisivanju međunarodne tjeralice za Milomirom Savčićem, optuženim za genocid u Srebrenici jer je nedostupan institucijama BiH.

Državni sud je Savčiću izrekao mjeru pritvora zbog kršenja ranije izrečenih mjera zabrane istupanja u medijima po pitanju njegovog predmeta, odnosno optužnice za genocid u Srebrenici.

Ovaj proces se na Sudu BiH vodi od lipnja 2020. godine, a optužnica je podignuta u siječnju.

Tužiteljstvo BiH ga tereti da je planirao, zapovijedao i nadzirao aktivnosti pripadnika puka, koji je bio u njegovom sastavu, prilikom zarobljavanja i ubojstava više stotina muškaraca bošnjačke nacionalnosti na više lokacija na području Nove Kasabe.

O njegovoj lokaciji nije bio upoznat ni odvjetnik Miodrag Stojanović, a s obzirom na to se nitko nije javljao na telefon, sumnja se da je mogao pobjeći preko granice u neku od susjednih zemalja.