''Gotovo da sam siguran da rata neće biti'', rekao je danas u Mostaru predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će Srbija i ubuduće pomagati općinama sa srpskim stanovništvom u BiH, a da je spremna pomoći i općinama u Federaciji BiH.

Upitan kolika će biti pomoć Srbije općinama u BiH u kojima živi srpski narod, Vučić je rekao da takva pomoć i podrška moraju postojati, jer, primijetio je, srpski narod koji živi u svim hercegovačkim općinama nije bogat, te ljudi s pravom očekuju i pomoć RS, ali i Srbije.

''Srbija se bavi politikom mira i neće se baviti puškama i oružjem'', poručio je Vučić u odgovoru na prijetnje Hashima Tachija. Navodi da od Prištine više ne očekuje ništa, osim glume.

"Ne volim da se bavim puškama i oružjem kao Tachi, neki on to radi. Ali nisu njegove puške razorile Srbiju već neki zrakoplovi. A naše je da vodimo politiku mira", rekao je Vučić novinarima u Mostaru. Dodao da treba pažljivije čitati tu izjavu, gdje on kaže da je prije 19 godina zauvijek skinuta granica dvije zemlje albanskog naroda.

"Treba pitati neke iz međunarodne zajednice što o tome misle i je li zbog toga napadnuta Srbija 1999. godine", primijetio je Vučić.

"Što se mene tiče, ne volim da se bavim puškama i oružjem, kao što to voli Tači, neka nastavi to da radi, ali nisu njegove puške, već nečiji tuđi avioni bili ti koji su razarali Srbiju", rekao je Vučić.

''Na nama je'', rekao je Vučić, ''da odgovorimo mirno, staloženo, strpljivo, da kažemo da želimo slobodu kretanja, razmjenu znanja, da želimo veći trgovinsku razmjenu''. "A oni neka govore što im je volja... Ja da se junačim i pokazujem tko je jači stvarno mi ne pada na pamet", rekao je Vučić.

bljesak.info