Pornografske i druge eksplicitne fotografije uskoro će biti zabranjene na Bloggeru, a Google je dao mjesec dana korisnicima da se počnu pridržavati pravila.

Korisnici moraju do 23. ožujka ukloniti sve seksualno eksplicitne sadržaje ili će njihovi blogovi postati isključivo privatni.

Google neće izbrisati nikakav sadržaj ako korisnici sami ne uklone sporne fotografije, no one će nakon 23. ožujka biti vidljive samo njima, prenosi Jutarnji list.

Ova nova Googleova politika ponešto je drugačija od prethodnih. Naime, Google je dosad dopuštao fotografije i video snimke koje sadrže golotinju ili seksualnu aktivnost s time da su administratori takve blogove morali označiti kao 'sadržaj za odrasle', a njihov blog je bio smješten iza stranice na kojoj bi stajala napomena da se radi o takvom sadržaju.

Bloggerove zabrane dosad su se odnosile samo na eksplicitni sadržaj koji je bio ilegalan ili podijeljen bez pristanka onih koji u njemu sudjeluju.

Google će nadalje dozvoljavati golotinju 'ako je sadržaj od javne koristi, u primjerice umjetničkom, obrazovnom, dokumentarističkom ili znanstvenom kontekstu.

prvi.tv