Google je najavio kako će svoju aplikaciju Google Talk od idućeg tjedna isključiti, a zamjenska aplikacija Hangouts radi isključivo s pretraživačem Chrome.

Spremite se poslati Google Talk u povijest. Naime, od idućeg tjedna Google će zamijeniti Google Talk Hangoutsima.

Sve što ste imali u Google Talku postoji i u Hangoutsima, tako da je riječ samo o promjeni brenda. No, očito je da se Hangoutsi, a i pretraživač Chrome na neki način pokušavaju nametnuti postojećim korisnicima Google Chata. Dosadašnja aplikacija radila je na Trillini, Mirandi i Pidginu. Odsad je sigurno jedino da radi na Chromeu.

Stigle poruke upozorenja

Ako ste još uvijek korisnik Google Talka, vjerojatno ste od Googlea dobili poruku kojom vas obavještavaju da dosadašnjoj aplikaciji nećete moći pristupiti od 16. veljače.

S Hangoutsima možete slati poruke, a možete ga koristiti i za telefonske pozive, besplatne i one koji se naplaćuju, tako da vam Google Talk više neće biti potreban.

Neki odluku nisu dočekali sa simpatijama jer ne koriste pretraživač Chrome, koji je nužno potreban za novi chat. Iako ih ima puno, nisu svi obožavatelji Chromea pa bi se ova odluka mogla i negativno odraziti na imidž kompanije.

LoadtheGame/Tehnoklik