Lažni svećenik koji je služio mise, ispovijedao, te prodavao blagoslove za 20 eura osuđen je na sudu u Trstu.
Naime, ovog 32-godišnjeg Zagrepčanina rodom iz Livna policija je zatekla kako blagoslivlja putnike na željezničkoj stanici, a mnogi prolaznici zaustavljali su se kraj njega kako bi proveli nekoliko trenutaka u molitvi.

Odalo ga pojačano okupljanje vjernika

Unatoč dojmu pravog svećenika što ga je ostavljao ovaj 32-godišnjak s crkvom nije imao nikakve veze. Uvjerljivost mu je davala i svećenička halja s istaknutim križem na prsima. No, nije imao ni potrebne crkvene sakramente, već samo veliku volju i odlučnost da vjernicima uzme novac, piše Novi list.

Da je u pitanju lažni svećenik utvrdili su željeznički istražitelji kojima je u oči upalo pojačano okupljanje vjernika u kapelici u sklopu stanice.

Nije mu dokazana prijevara na štetu vjernika

Kako javlja talijanski list “Il Picollo”, baš u trenutku kada su na ulaz kapelice stigli policijski inspektori lažni je svećenik blagoslovio jednog vjernika. Iako je tužiteljstvo za njega tražilo šest mjeseci zatvora i 300 eura novčane kazne, sud ga je osudio na tri mjeseca zatvora i to zbog lažnog predstavljanja. Nije mu dokazana prijevara na štetu vjernika.
Prošle godine “operirao” je po Vodicama. Tijekom 2009. godine “blagosljivljao je i na riječkom Korzu, zbog čega se upozorenjem oglasila i Riječka nadbiskupija.