U organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije, na Trgu slobode u Osijeku u 19 sati održat će se koncert dobrodošlice Branimiru Glavašu. HRT je u podnevnom Dnevniku javio da je Glavaš prešao granicu Hrvatske i BiH.

Podsjetimo, Glavaš je prošlog tjedna pušten iz zatvora u Mostaru, nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu na osam godina na temelju koje je služio kaznu u Bosni i Hercegovini zbog ratnog zločina počinjenog u Osijeku 1991. Po toj je presudi Glavaš u zatvoru proveo posljednjih pet godina.

U međuvremenu je Županijsko državno odvjetništvo zatražilo da se Glavašu ponovno odredi istražni zatvor do nove presude Vrhovnog suda. Njegov odvjetnik Veljko Miljević smatra kako nema pravne osnove da mu se ponovno odredi istražni zatvor.

Hrt.hr javlja kako će se, u slučaju pogoršanja vremenskih prilika, koncert održati u Športskoj dvorani Zrinjevac. Najavljen je dolazak članova HDSSB-a, čiji je Glavaš počasni predsjednik, iz cijele Slavonije, a nastupit će Miroslav Škoro, Mate Bulić, Stjepan Jeršek Štef i drugi.

Odlazak na doček Branimira Glavaša najavili su i pobunjeni branitelji iz Savske 66.

tportal.hr/hrt.hr