Cristiano Ronaldo prvu utakmicu osmine finala LP kod Schalkea igrao je s neugodnim podsjećanjem na golgetersku krizu koja ga trese, jer već tri susreta nije zabio gol.

Najbolji nogometaš svijeta, zadnji gol prije gostovanja u Gelseknkirchenu zabio je mjesec dana ranije, kada je dva puta poentirao protiv Getafea, nakon čega je ostao bez gola u prvenstvenim utakmicama protiv Cordobe, Atletica i Deportiva.

Za strijelca koji je do tada ove sezone postigao 36 golova, kao i za navijače Reala, bio je to već razlog za zabrinutost, ako ne i paniku. Jer nepogrešivi stroj za golove ugasio se upravo kada je Real upao u krizu i prije nego što igra odlučujuće utakmice u Primeri i Ligi prvaka. Kao da to nije dovoljno, još je kod Schalkea morao igrati s nezaliječenom ozljedom koljena.
 


Na terenu ga se nije vidjelo do 26. minute, a tada dobar Carvajalov centaršut i Ronaldov odličan skok, donose olakšanje Realu i prekid golgeterske suše koja je Ronaldu trajala 4 sata i 59 minuta. Bio je to Ronaldov 58. gol za Real u 58. utakmici koju je u Ligi prvaka igrao za madridski klub.

Nakon što je zabio opet ga se nije vidjelo sve do 10 minuta prije kraja, a u dodavanjima je griješio.
Ronaldo je imao samo 57 dodira s loptom, jedino je Benzema od svih Realovih igrača u polju manje puta dodirnuo loptu.

Ali par od tih rijetkih Ronaldovih dodira dogodilo se u 79. minuti, kada je sačuvao loptu na lijevom krilu od Uchide i Hogera i dodao je Marcelu, koji s ruba kaznenog prostora pogađa rašlje za Realovu pobjedu 2:0, u koju je nevidljivi i loši Ronaldo ugradio gol i asistenciju!