U dokumentarnom serijalu “The Story of Us” glumac Morgan Freeman kao temu je izabrao i rat u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na Srebrenicu.

Glumac u spomenutom nastavku dolazi u posjet Srebrenici, a njegov domaćin je novinar Senad Hadžifejzović i njegov sina Feđa.

Na njegovo pitanje što se točno dogodilo u Srebrenici Feđa i Senad su mu opisali kako se u Srebrenici dogodio genocid te da su Srbi zarobili žene, djecu i muškarce u obližnju tvornicu, zatim su ih ubili i bacili u masovne grobnice.

“Znači ovdje su masovne grobnice “, zaključio je Freeman, a u offu je dodao kako je NATO bombardiranjem završio rat, ali prekasno da se spase žrtve te kako su cijele obitelji pogubljene u Srebrenici.

To što je u svom dokumentarcu iznio činjenicu kako su Srbi krivi za genocid uznemirilo je Srbe, a njihov Informer piše kako je ovo skandal National Geographica.

“Ni Freemanu ni ikome od novinarske ekipe nije palo na pamet čuti i drugu stranu priče “, piše Informer, a užarile su se i društvene mreže na kojima Freemana nazivaju brojnim pogrdnim imenima, prenosi Večernji list.