Frano Bašić objavio je spot za pjesmu "Na dernek i na lom", kako će se zvati i njegov novi album koji će biti objavljen do kraja godine u izdanju Croatia Recordsa.

Na njegovoj novoj pjesmi radila je vrhunska ekipa glazbenika predvođena Mirkom Šenkovskim Geronimom koji potpisuje muziku i aranžman.
 


Tekst je djelo Dragane Kajtazović Šenkovski.

''Drago mi je da sam objavio novi spot koji potpisuje "Geronimo Films". Snimali smo u Mostaru i na Blidinju. Neke od lokacija su fontana kod Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače, Blidinjsko jezero i ranč kod Joje Mikulića u Masnoj Luci. U spotu su učestvovali i moji prijatelji iz tamburaško sastava "Dukati", kao i Boki, Marijana, Anita, Jopo, Pere, Jozo, Ante, Ruža, Jojo, Gabra, Sofija, Antonija... Hvala im svima od srca. Prve reakcije na spot i pjesmu su odlične i meni bliski ljudi smatraju da mi ovaj stil pjevanja najbolje leži, a ja se svakako dobro snalazim u pjesmama sa prizvucima Hercegovine. Ja sam nekako na sredini između zabavne i narodne muzike. Moje pjesme su miks zabavne i narodne muzike i u njima svako nađe nešto za sebe'', kaže Frano Bašić.