Obilazeći više puta područja stradala u potresu na svakom koraku su vidljive velike štete, kako materijalne, tako i duševne. Većina ljudi koji su pogođeni potresom ne žele napustiti svoje porušene domove i gospodarske zgrade, što je razumljivo i što ohrabruje i zato im treba na svaki način omogućiti da se ako je ikako moguće zadrže na tim prostorima. Dosta njih za sada ima osiguran privremeni smještaj kontejner, montažnu kućicu, gdje su se smjestili, dok im se ne poprave ili izgrade nove kuće koje su u potpunosti stradale u potresu.

Franjevci Bosne Srebrene, preko Karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ i župa u kojima djeluju će donatorskim sredstvima od dobročinitelja i vjernika obnavljati obiteljske kuće na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Krajem lipnja ove godine sredstvima Kruha sv. Ante i Hrvata vjernika iz Australije izgrađena je već kuća obitelji Đure Plavljanića, u selu Jošavica kod Petrinje, a pri kraju je izgradnja kuće obitelji Ive Peraka u Glini.

U ponedjeljak 15. studenoga u 12 sati bit će blagoslov gradilišta još dviju obiteljskih kuća (Tadić i Vučak), na adresi ul. Josipa Miškatovića 13, Petrinja.

Obred blagoslova predvodit će sisački biskup mons. Vlado Košić uz nazočnost provincijala Bosne Srebrene fra Joze Marinčića, voditelja i ravnatelja udruge Kruh sv. Ante“ u Zagrebu i Sarajevu fra Stipe Karajice i fra Petra Karajice te predstavnika Vlade, Grada Petrinje i Stožera.

Franjevci i dalje pozivaju sve koji žele pomoći da se uključe u akciju i daju svoj doprinos stradalim obiteljima u potresu.

Novčana pomoć se može uplatiti na račun:

IBAN računa: HR96 23400091110606403, SWIFT Code: PBZGHR2X, Privredna banka Zagreb s naznakom „za stradale u potresu“.