Na području naše općine palo je nekoliko centimetara novoga snijega koji, za razliku od susjedne općine Tomislavgrada, nije prouzročio značajnije probleme u odvijanju svakodnevnog života i prometa.

Prometnice se održavaju. Dionica Rama – Tomislavgrad trenutno nije prohodna. Tijekom noći i dana na Makljenu je palo preko 35 cm novog snijega. Kako doznajemo policija s uskopaljske strane isključuje kamione s prikolicama i tegljače iz prometa dok je za manje automobile promet otvoren.

Kakvo je stanje trenutno na Makljenu pogledajte na fotografijama koje smo upravo dobili od našeg čitatelja Mile Belje.

Posljednje izvješće iz AMK BiH: Prema izvješću AMK BiH u 18,00 sati, zbog snježnih nanosa i loše vidljivosti potpuno je obustavljen promet na magistralnim putevima Livno-Šujica-Kupres, Šujica-Tomislavgrad i Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo.

Stanje na putevima - izvješće BIHAMKa

Zbog snježnih nanosa i loše vidljivosti potpuno je obustavljen promet na magistralnim putevima Livno-Šuica-Kupres, Šuica-Tomislavgrad i Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo. Na dionici Sarajevo-Konjic preko prevoja Ivan obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere, dok ostala teretna vozila moraju koristiti lance.  Teretna vozila s prikolicom i šleperi ne mogu prometovati ni na dionici magistralnog puta  M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled). Na magistralnom putu Teslić-Kotor Varoš (preko prevoja Borja), kao i na putu prema Bjelašnici, sva vozila moraju koristiti lance. I dalje upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. Dodatne poteškoće vozačima u zapadnim i jugozapadnim krajevima pričinjava jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada otežava njihov rad. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin vozi se po djelimično zasniježenom kolovozu, dok je kolovoz na dionici Zvirovići-Bijača za sada mokar. Na širem području Mostara i na krajnjem jugu kolovoz je pretežno mokar zbog kiše.

Zbog sniježnih padavina u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za  vozila preko 7,5t na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.