Susretom kulturno-umjetničkih društava, u nedjelju 30. listopada u Uskoplju okončana je sada već tradicionalna kulturna manifestacija pod nazivom „Uskopaljske jeseni“.

Posljednji dan "Uskopaljskih jeseni" tradicionalno je rezerviran za priču o životu i tradiciji kroz narodnu nošnju, igru i pjesmu koja se stoljećima prenosila s koljena na koljeno i, naravno, kroz  kulturno-umjetnička društva i svaki detalj na nošnji priča je za sebe.

Ovakvi susreti uz ono primarno očuvanje tradicije, prilika su za druženja, prijateljstva, te učenje i prenošenje znanja na mlade.

U 11:00 h sv. misa u Crkvi "UBDM" u Uskoplju služena je sv. Misa, a nakon toga održan je mimohod kroz grad uz pratnju limene glazbe "Lašva". Glazbeno - umjetnički program počeo u 13:30h u dvorani Osnovne škole "Uskoplje".

Nastupali su: Zbor "Marije Propetog Isusa Petković", HKUD "Sv. Ante" Humac iz Ljubuškog, HKUD "fra Karlo Kujundžić" Brestovsko, HKD Napredak podružnica Bugojno, Folklorno društvo "Ramska tradicija", HKD Napredak podružnica Vitez, Izvorno folkloro društvo Paklarevo i na kraju domaćini HKD Napredak podružnica Uskoplje.

Organizator manifestacije je HKD Napredak.

Foto: Tomislav Bošnjak / rama-prozor.info