Zbogom Milane! Na posljednji počinak ispraćen je doživotni gradonačelnik, najdugovječniji u povijesti Zagreba, Milan Bandić.

- Ovo je veliki gubitak za Zagreb, Hrvatsku i Hercegovinu. Naše druženje počelo je prije 50-ak godina u Hercegovini, od igranja nogometa i mnogih nestašluka pa do prije par dana kad smo dogovorili ručak kojeg je Milan trebao napraviti da nam potvrdi svoje kulinarske vještine.

Život u Hercegovini bio je težak, rano se počelo raditi, tako i Milan. Trčali bi pet kilometara do škole i od škole kako bi uhvatili vremena za nogomet. Nije dopuštao negativnu atmsoferu, pomagao je. Bio je dobar i velik čovjek. Volio je jednako Hercegovinu, rodnu grudu. Nikad mu nije bilo teško otići, makar se isti dan vratio. Uvijek je tražio način da pomogne Hercegovini. Uvijek je pitao za prijatelje iz djetinjstva - kaže Ljubo Jurčić.

Sahrana Milan Bandić - Sahranjen Milan Bandić

Nakon Jurčića govor je držala Jelena Pavičić Vukičević.

- Zadnjih dana tuguje njegov Zagreb, njegova Hrvatska i njegova rodna Hercegovina. Ali svi zajedno osjećamo ponos što smo poznavali takvog čovjeka. Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Dao je cijeloga sebe za sve nas pretvorišvi se u zvijezde. Velikani poput Milana rijetki su u politici. Zato budimo zahvalni na njegovu djelu i ispunjenom životu - rekla je.

Sahrana Milan Bandić - Sahranjen Milan Bandić

 Vjerski obred predvodio je mons. Zlatko Koren.

Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" je otpjevala tri Bandićeve najdraže pjesme, "Oči u oči", "Na omiškoj stini" i "Pod brajde", a Đani Stipaničev pjesmu Ive Robića ''Golubovi''.

Na kraju su još otpjevane pjesma Kiće Slabinca "Otišao je otac moj polako" te pjesma "Krist na žalu".

Supruga Vesna, kćer Ana Marija, brat Drago, sestra Tonka i druga rodbina i prijatelji bacili su latice ruža na lijes.

Zagreb se tako oprostio od najdugovječnijeg gradonačelnika u svojoj povijesti, povijest će cijeniti i najvećeg nakon Većeslava Veće Holjevca.
Večernji list/24sata.hr/Pixsell